کاپ کيک يا مافين، کاغذ، روکش و کاوري است که براي بسته بندي و سرو کردن کيک و ديگر مواد غذايي مشابه، به کار مي رود.


کاپ کيک به طور عموم در قالب و گونه هاي فويلي، فنجان پخته شده و کاغذي به کار مي رود و به همين دليل به آن کيک فنجاني نيز مي گويند. با اين حال بد نيست بدانيد که افزون بر کاور و بسته بندي، امروزه به هر کيک و خوراکي مشابهي که به اندازه ي کاپ کيک باشد يا براي يک نفر سرو شود نيز کاپ کيک مي گويند.


کاپ کيک


صنعت کاغذ و پيوند آن با کاپ کيک


اگر تا کنون تجربه ي استفاده از کاپ کيک را داشته ايد، به طور حتم مي دانيد که عمده و بيشتر ماده اي که در ساخت و فرآوري کاپ کيک به کار مي رود، کاغذ است. به بياني ديگر، کاغذ نقش اساسي و تعيين کننده اي در ساخت و توليد کاپ کيک دارد و اين نيز بي دليل نيست. از ميان ماده و گونه هاي مختلف بسته بندي، تنها کاغذ، سلفون و پلاستيک هستند که مي توانند براي بسته بندي، کاور و روکش ماده هاي غذايي مختلف به کار روند و مورد استفاده قرار گيرند. با اين حال کاغذ نشان داده است که طبيعي، پاک و سالم تر از ديگر ماده و گونه هاي بسته بندي است و همين سبب مي شود تا کاربرد و استفاده ي بيشتري داشته باشد.


کاپ کيک


کاغذ به دليل جنس ماده ي اوليه (الياف سلولوزي) و البته فرآيند و شيوه ي ساخت و فرآوري که دارد، سالم ترين و طبيعي ترين گونه ي بسته بندي به کار مي رود و به همين دليل است که مي بينيم به گزينه ي نخست و اساسي براي بسته بندي ماده هاي غذايي (به ويژه ماده هاي غذايي تازه و باز)، تبديل شده است که البته کاپ کيک نيز از اين قاعده جدا نيست.


کاغذ هايي که براي ساخت و توليد کاپ کيک به کار مي روند


با وجود سالم و طبيعي بودن کاغذ نسبت به ديگر گونه هاي بسته بندي، کاغذ هاي مختلف و در سطح بندي هاي گوناگوني داريم که هر يک خاصيت، ويژگي و ميزان سلامت متفاوتي دارند. به همين دليل کاغذ هاي خاصي براي ساخت و توليد کاپ کيک و مافين به کار مي روند که در ادامه به بررسي آن ها مي پردازيم.


کاغذ مومي يا روغني: کاغذ مومي که به کاغذ پارافيني نيز معروف است، کاغذي است که خاصيتي کاملا ضد رطوبتي دارد. ويژگي روغني بودن اين کاغذ سبب مي شود تا شفاف و ضد رطوبت باشد. اين کاغذ ها بيشتر در قرن نوزده توليد شدند و از آن پس بود که در صنعت هاي مختلف و کسب و کار هاي گوناگون، براي بسته بندي و کاور کردن کالا هاي مصرفي مورد نياز مردم استفاده مي شدند.


کاپ کيک


ساخت کاپ کيک


کاپ کيک استاندارد در اندازه ي سه اينچي يا هفتاد و شش ميلي متري، و در وزن صد و ده گرمي توليد مي شود. خط و شيار هاي کاپ کيک از آلومينيوم و فويل هاي بسيار نازک ايجاد مي شوند که البته اين خط ها بسته به ضخامت کاغذ متفاوت است و براي کاغذ هاي بزرگ، ضخيم تر هستند. هم چنين اندازه ي استاندارد اين خط ها، بين 27 تا 30 ميلي متر برآورد مي شود.


در پايان لازم است يادآوري کنيم که گرچه سال هاي زيادي از رواج يافتن و استفاده از کاپ کيک در کشورمان ايران نمي گذرد، اما اين شيوه ي بسته بندي و کاور کردن کيک، بيش از يک قرن است که در کشور هاي صنعتي هم چون انگلستان و آمريکا رواج دارد و به عاملي مهم و حياتي در پذيرايي ها و مراسم هاي مختلف تبديل شده است.


براي دانلود فايل مقاله ي «درباره ي کاپ کيک»، بر لينک زير کليک کنيد.


فايل مقاله ي «درباره ي کاپ کيک».


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروش پروتئین پگاه پودر ورزشی تور، سفر، سرگرمي، هيجان Steve . گام به گام آنلاین ریاست Erica بارنجی ها ، با ما بهترین باشید.