در مقاله هاي پيشين بسيار به ضرورت طرح، طراحي و کاربرد آن در فروش کالا پرداخته ايم. با اين حال، تا کنون به مهم ترين عنصري طراحي را خلق مي کند، نگاهي نداشته ايم. نگارنده باور دارد که پرداختن به آفريننده ي طراحي، بيش از پرداختن به طراحي اهميت دارد و به لحني ديگر، مقدمه و پيش آورده اي است که به بهبود هر چه بيشتر و بهتر طراحي منتهي خواهد شد. به همين دليل بر آن شديم تا در اين مقاله، ويژگي هاي مختلف يک طراح خوب و حرفه اي را مورد بررسي و تحليل قرار دهيم.


طراح


يک طراحي حرفه اي بايد:



  • از محيط، افراد و البته افکار، الهام بگيرد: شايد پيش از اين هم شنيده باشيد که يک طراح، بايد بتواند طراحي هاي الهام بخش خلق و ايجاد کند. با اين حال، طراحي الهام بخش بدون الهام گرفتن از زندگي، محيط، انسان ها و ديگر المان هاي زندگي بشر ممکن نيست.

  • نوآوري داشته باشد: يک طراح حرفه اي بايد نوآور باشد و پيوسته بر نوآوري، بينش و خلاقيت خود اضافه کند. حال پرسشي که مطرح مي شود، اين است که نوآوري چگونه ايجاد مي شود و چگونه مي توان به آن دست يافت؟ برخي نوآوري را ذاتي و برخي ديگر اکتسابي مي بينند. با اين حال تجربه نشان داده که ميزان تمرکز و توجه طراح بر کار و شغلش، پيوند مستقيم و معنا داري با ميزان نوآوري او دارد و همين دال بر اين مهم است که نوآوري نه فاکتوري ذاتي و نادر، بلکه مهارتي اکتسابي و دست يافتني است که مي توان با اندکي تمرين و توجه به نگرش هاي نوين و پويا، به آن دست يافت.


گرافيست



  • به روز باشد: يک طراحي خوب بايد به روز باشد و پيوسته خود، مهارت، دانش و نگرش خود را به روز کند. پافشاري و اصرار بر طرح، تفکر، بينش و سليقه هاي پيش پا افتاده، نتيجه و دستاوردي جز دور ماندن از قافله ي طراح ها ندارد.

  • نقد پذير باشد: هيچ کس کامل نيست و هيچ طرحي هم نمي تواند کامل و صد درصد درست باشد. پس لازم است طراح روحيه و نگرش نقد پذيري را در خود پرورش دهد تا بهتر بتواند با آسيب، کمبود و نقص هاي کار و طرح هاي خود مواجه شود. نقد پذير بودن به طراح کمک مي کند تا دريافت و درک بهتري از نتيجه و جنبه هاي مختلف کار خود بيابد.


طراح



  • انعطاف پذير باشد: گفتيم که يک طراح بايد نوآور باشد و حال عنوان مي کنيم که لازمه ي نوآوري، انعطاف پذير بودن است. طراح بايد انعطاف پذير باشد. بايد بتواند با گشاده رويي و تفکري باز با طرح، ايده، گرايش و روند هاي نوپديد در بازار و جامعه ي خود رو به رو شود. فراموش نکنيم که انعطاف پذيري و توجه به افقي فراتر از افق فکر خود، از شرط هاي اساسي براي نوآوري و البته طراح بودن است.

  • داراي سبک و سياق باشد: در مورد نخست ياد کرديم که طراح بايد بتواند از هر چيزي الهام بگيرد. با اين حال الهام گرفتن نبايد دليلي براي بسته شدن دريچه ي ذهن و تفکر او شود و لازم است  طراح خود زبان، نگرش و چارچوبي شخصي و منحصر به فرد، براي بيان ايده، آرمان و تمايل هاي دروني خود داشته باشد. به همين دليل پيوسته پيشنهاد مي شود که طراح، سبک و چارچوب فکري و کاري مشخصي براي خود تعريف و تدوين کند.


طراح


در پايان فراموش نکنيم که اگر طراح نتواند محدوده ي کاري، فکري و ارزشي خاص خود را تعريف و البته در کار ها و طراحي هايش بيان کند، هيچ يک از مورد هاي ياد شده به کار نخواهند آمد و دستاورد کار او تنها نقشي بر کاغذ خواهد بود.


براي دانلود فايل مقاله ي «ويژگي هاي يک طراح حرفه اي»، بر لينک زير کليک کنيد.


فايل مقاله ي «ويژگي هاي يک طراح حرفه اي»


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Eric فروشگاه لوازم جانبي کالانه خاطرات مشترک omraninfo20 Rob موج دریا طراحان وب گلبرگ یاس کلاس سوم دبستان 12 فروردین Alaina