دستگاه هاي بسته بندي مواد غذايي


با وجود فراگير بودن مواد غذايي در زندگي روزمره ي انسان ها، عموم مردم درک و دريافت چنداني از چگونگي ساخت و توليد اين بسته بندي ها ندارند. نگارنده بر اين باور است که پي بردن به چگونگي توليد و ساخت اين جعبه ها و بسته بندي ها، نه تنها به مشتري ها در خريد بهتر کمک مي کند، که سازنده را نيز آگاه مي سازد تا بسته بندي هاي بهتر و با کيفيت تري به بازار و مصرف کننده عرضه کند. به همين توجيه، در اين نگاشته بر آن شديم تا به تحليل و بررسي دستگاه هاي بسته بندي مواد غذايي بپردازيم.


بسته بندي


بسته بندي به غذا بستگي داره


مواد غذايي از ماده، روش و شيوه هاي مختلفي پخته و توليد مي شوند. به همين دليل، بسته به ماده هاي به کار رفته و نوع غذا، شيوه ي بسته بندي متفاوتي براي هر ماده ي غذايي در نظر گرفته مي شود که البته هر يک دستگاه و ابزار هاي خاصي را به کار مي گيرند و ماندگاري هر بسته بندي، با ديگر بسته بندي ها متفاوت خواهد بود. براي نمونه، گوشت، فرآورده هاي پروتئيني و ديگر ماده هاي غذايي تازه و يخ زده، به سبب ويژگي هاي شيميايي شان، استعداد بالايي براي فاسد شدن دارند و همين سبب مي شود تا از بسته بندي به خصوصي که از نفوذ هوا به درون بسته پيش گيري مي کند، استفاده شود.


در ادامه به تحليل و بررسي دستگاه هاي به کار رفته براي هر يک از بسته بندي ها مي پردازيم.


بسته بندي



  1. دستگاه بسته بندي وکيوم: اين دستگاه بيشتر براي بسته بندي هاي مواد غذايي پروتئيني، و ديگر ماده هاي غذايي که نسبت به نفوذ هوا به درون بسته بندي حساس هستند، استفاده مي شود.


درون ماده هاي غذايي، ميکرو ارگانيسم هاي هوازي وجود دارند که سبب تلف شدن سريع ماده هاي غذايي مي شوند. بسته بندي وکيوم، با مانع شدن از بروز و نفوذ هوا درون بسته ي ماده ي غذايي، مانع از رشد ارگانيسم هاي ياد شده مي شود و يا در بد ترين حالت، آهنگ رشد و پديدار شدن آن ها را به ميزان قابل توجهي کاهش مي دهد. بسته بندي وکيوم، سبب افزايش عمر ذخيره سازي محصولات غذايي مي شود و به آن ها کمک مي کند تا بتوانند براي بلند مدت در فريزر، يخچال و سرد خانه ي فروشگاه و محل ذخيره شان، ماندگار و پايدار بمانند و به سلامت به دست مشتري برسند.


بسته بندي



  1. بسته بندي بيسکويت


دما از جمله عامل هايي است که در همه ي گونه هاي بسته بندي، به ويژه بسته بندي بيسکويت کاربرد دارد. به همين دليل، به طور معمول براي بسته بندي بيسکويت و کنترل دقت براي دست يافتن به دماي مطلوب، از کنترل الکترونيکي ديجيتال دما استفاده مي شود که نقش مهم و موثري در حفظ طراوت و تازگي ماده هاي غذايي دارد.



  1. دستگاه کيسه زن


اين دستگاه ها بيشتر براي غلات، حبوبات، پودر شير، شکر و ماده هاي غذايي از اين دست به کار مي رود و در کشور هايي هم چون چين، طرفدار بسياري دارد. اين گونه ي بسته بندي چندان ظرافت و تکنيک هاي خاصي ندارد.



  1. ماشين هاي بسته بندي


اين ماشين ها براي محصور کردن بسته بندي و اتصال سيم هاي في بسته بندي به کار مي روند. هم چنين گونه هاي ديگر اين نوع ماشين ها براي بسته بندي شربت، آبميوه و مواد غذايي نوشيدني به کار مي رود. اين دستگاه نه به شکل مجزا که در کنار ديگر دستگاه ها کاربرد دارد.


بسته بندي



  1. ماشين هاي انباشت


ماشين هاي انباشت، ماشين هايي هستند که در کنار دستگاه هايي براي قرار دادن درپوش بر روي ظرف و بسته بندي مواد غذايي به کار مي روند.


هم چنين از اين دستگاه ها براي پر کردن منظم مواد غذايي نيز استفاده مي شود.


در اين مقاله به پنج مورد از مهم ترين دستگاه هاي بسته بندي مواد غذايي پرداختيم. با اين حال نبايد فراموش کنيم که هم زمان با پيشرفت تکنولوژي، اين دستگاه ها نيز پيشرفته مي شوند و هر روز بر کارکرد و امکانات آن ها افزوده مي گردد و همين دليلي است براي اين که پيوسته به مطالعه در خصوص اين دستگاه ها بپردازيم.


براي دانلود فايل مقاله ي «دستگاه هاي بسته بندي غذايي چگونه هستند و چه کاربرد هايي دارند؟»، بر لينک زير کليک کنيد.


فايل مقاله ي «دستگاه هاي بسته بندي غذايي چگونه هستند و چه کاربرد هايي دارند؟»


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بسته ,بندي ,غذايي ,دستگاه ,ماده ,هايي ,بسته بندي ,مواد غذايي ,براي بسته ,غذايي چگونه ,بندي غذايي ,غذايي چگونه هستند ,بندي غذايي چگونه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کوروش کبیر تدریس آنلاین زبان ایتالیایی فقط در چهار ماه پوستر ديواري نسیمی از بهشت انشاجو نگین جنوب شبکه پشتیبان طرح رسا Sally کلينيک تخصصي پوست و مو مارال