انواع بسته بندي بر اساس مواد اوليه


از اهميت بسته بندي در زمينه هاي مختلف، بسيار بحث کرده ايم و به آن ها پرداخته ايم. در مقاله هاي پيشين، به ضرورت و اهميت بسته بندي در مارکتينگ، بازاريابي، فروش و جذب مشتري پرداختيم. دانستيم که بسته بندي هم پا با بازارياب و نماينده ي فروش، در فروش کالا موثر است و در صورت قدرتمند و نافذ بودن، مي تواند تا ميزان قابل توجهي هزينه ي بازاريابي را کاهش دهد.


بسته بندي


از سويي ديگر، به اهميت ديدگاه و ارزيابي مشتري نسبت به طراحي و بسته بندي کالا آگاه شديم و پي برديم که بر خلاف باور رايج، بسته بندي بايد بر اساس ميل و سليقه ي مشتري انجام شود.


جمله ي آن چه ياد شد، دال بر اين است که کسب دانش و آگاهي درباره ي بسته بندي، يکي از پيش نياز هاي ضروري براي موفقيت در اين زمينه است. در راستاي همين دغدغه، نگارنده بر آن شد تا موضوع و هدف اين مقاله را به سمت گونه هاي مختلف بسته بندي بر اساس ماده هاي اوليه ي به کار رفته سوق دهد.


بسته بندي با استفاده از مواد في


بسته هاي في، همان گونه که از نام و ماده ي به کار رفته در آن مشخص است، بيشتر براي کالا هاي في، سنگين و صنعتي به کار مي رود. عمده ي کالا هايي که در اين گروه بسته بندي قرار مي گيرند، کالا هاي صنعتي، في و مواد غذايي هستند.


بسته بندي


اين گونه ي بسته بندي در سال 180 ميلادي، توسط شخصي به نام نيکلا اپرت و براي ساخت قوطي هاي نگه دارنده ي ماده هاي غذايي به کار رفت.  رفته رفته اين شيوه گسترش يافت و در قرن بيستم (انقلاب صنعتي)، به شيوه و گونه ي امروزي اش تبديل شد. از ويژگي هاي اين بسته بندي مي توانيم به مدت بالاي نگه داري مواد غذايي در آن و کاهش ضايعات اشاره کنيم. هم چنين اين شيوه ي بسته بندي از جمله روش هاي مرسوم و رايج براي نگه داري غذا و ميوه در موقعيت هاي بحراني هم چون سيل، جنگ، زله و آتش سوزي، مي باشد.


بسته بندي با استفاده از مواد شيشه اي


از قديمي ترين روش هاي بسته بندي، مي توان به بسته بندي با استفاده از مواد شيشه اي اشاره کرد. قدمت اين روش به هزار ها سال پيش از ميلاد مسيح باز مي گردد. اين روش براي نگه داري، خريد و فروش ماده هاي غذايي هم چون مربا، ترشي، غذا هاي پخته شده و انواع کيک و شيريني، به کار مي رفت.


بسته بندي


بسته بندي با استفاده از مواد سلولوزي


هم چون مورد پيشين، اين روش هم از کهن ترين روش هاي بسته بندي است که قدمت آن به زمان توليد کاغذ از پاپيروس در مصر باستان باز مي گردد. در کشور ايران نيز نخستين کارخانه ي توليد کاغذ، در دهه ي 30 خورشيدي احداث و راه اندازي شد. از زمان ابداع اين روش، همواره از آن براي انتقال ماده هاي کاغذي هم چون نامه، لباس و برخي از ماده هاي غذايي (نان، کيک، برنج، گندم) استفاده شده است.


بسته بندي با استفاده از مواد شيميايي (پتروشيمي)


با گسترش يافتن صنعت پلاستيک در قرن نوزدهم، رفته رفته پاي مواد اوليه و ماده اي چون اتيلن به صنعت بسته بندي باز شد. اين مواد که همه از خانواده ي مواد پتروشيمي بودند، عايق حرارتي خوبي به شمار مي رفتند و همين سبب شد تا کارکرد و جايگاه ويژه اي در صنعت بسته بندي بيابند. پلاستيک، پلي اتيلن، نايلون، پلي پروبيلن و ديگر فرآورده هاي نفتي، پيش قراول صنعت بسته بندي مواد مختلف به ويژه مواد غذايي به شمار مي روند.


بسته بندي


با نگاهي به مطلب هاي ياد شده و در نظر گرفتن شرايط امروز جامعه، در مي يابيم که مواد سلولوزي و پتروشيمي، هم چنان در صدر جدول مواد اوليه ي مورد استفاده براي بسته بندي هستند. کاغذ کرافت، کيسه هاي برنج، کاپ کيک، هد رست، کيسه نمک، کيسه و بسته بندي خشکبار، سفره هاي پلاستيکي و نايلون و نايلکس، همه گونه هايي از بسته بندي هستند که از فرآورده هاي سلولوزي و پتروشيمي پديد آمده اند. با اين حال فراموش نکنيم که بسته بندي با استفاده از شيشه و مواد في نيز هم چنان از محبوبيت و کاربرد تعريف شده اي برخوردار است.


براي دانلود فايل مقاله ي «انواع بسته بندي بر اساس مواد اوله چه هستند؟»، بر لينک زير کليک کنيد.


فايل مقاله ي «انواع بسته بندي بر اساس مواد اوليه چه هستند؟»


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ثبت نام لاتاری راهِ عشق Carl دختری ازنسل حوا هر انچه در مورد جهان خود باید بدانبد شکوفه سفید رمان موبایل راهکار های اجتماعی Kose