بسته بندي مواد غذايي


بسته بندي مواد غذايي از جمله سازوکار و مکانيزم هايي است که بر خلاف آن چه نشان مي دهد، از اهميت و حساسيت بسيار بالايي برخوردار است. همه مي دانيم که مواد غذايي با سلامتي انسان و در ادامه ي آن، جامعه سروکار دارد و همين سبب مي شود تا اهميت آن دو چندان شود.


بسته بندي


به دليل حساسيت مواد غذايي، استعداد بالاي آن ها براي فاسد شدن و آسيب پذيري نسبت به دگرگوني هاي محيطي، لازم است تا فرآيند توليد و بسته بندي اين گونه مواد، با دقت بالا و توسط سازوکار هاي مطمئن و سلامت انجام گيرد که البته بسته بندي مکانيزه نيز پاسخي است به اين نياز که اگر درست انجام نگيرد، دستاوردي خلاف آن چه بايد خواهد داشت.


مقاله ي پيش روي نگارنده نيز زمينه اي فراهم مي کند تا بهتر و بيشتر به اين مهم بپردازيم و بر نقطه هاي تاريک از جنبه هاي مختلف آن، نور بتابانيم. تامين تازگي و طراوت مواد غذايي، جلوگيري از آلودگي کالا و پيش گيري از دستکاري و جعل داده هاي ثبت شده بر روي کالا و بسته بندي، محور هايي هستند که نگارنده به آن ها مي پردازد.


بسته بندي


تازگي


مواد غذايي از جمله آسيب پذير و حساس ترين ماده هايي هستند که در جهان وجود دارد. اندکي رطوبت، اندکي هوا، آلودگي و بروز جانور و ه هاي موذي کافي است تا همه ي خاصيت يک کالاي غذايي را نابود کند و آن را از بين ببرد. پس نگه داري و تامين تازگي ماده هاي غذايي، از جمله شرط و پيش نياز هاي مهمي است که بايد در بسته بندي و چاپ بسته بندي مواد غذايي رعايت شود. جنس ماده ي به کار رفته در بسته بندي، از جمله فاکتور هايي است که در تحقق يافتن يا نيافتن اين مهم، نقش حياتي دارد. اين فاکتور در خصوص ماده هاي غذايي هم چون سبزي و نمونه هاي مشابه، اهميت بيشتري مي يابد.


دستکاري


بسته بندي مواد غذايي بايد نسبت به هر گونه دستکاري، و استفاده ي عامل ديگري غير از مصرف کننده، مصون و ايزوله باشد. اگر مشتري و مصرف کننده اندکي نسبت به ايمن بودن بسته بندي در برابر دخالت شخص سومي غير از توليد کننده و مصرف کننده حساس شود، اعتبار و ارزش کالا و البته سازمان براي بلند مدت خدشه دار خواهد شد که البته خسارت هاي مالي خود سخني ديگر دارد.


بسته بندي


هم چنين بسته بندي بايد نسبت به جعل حساس و ايمن باشد. منظور از جعل، هر گونه دستکاري کردن داده، رقم و آمار هاي ثبت شده بر روي بسته بندي است. چه بسيار انسان و حتي توليد کننده هاي فرصت طلبي که با دست بردن در تاريخ انقضا، قيمت و ديگر داده هاي بسته بندي کالاي غذايي، اعتبار و ارزش يک توليد کننده را براي هميشه به پرسش مي کشند.


آلودگي


کالا مسيري بس طولاني را از کارخانه (از دست توليد کننده)، تا رسيدن به خانه (دست مشتري) مي پيمايد. پس بسته بندي بايد به گونه اي باشد که افزون بر حفاظت از سلامت کالا در مسير ياد شده، بتواند از بروز و نفوذ هر گونه آلاينده (هوايي، فيزيکي و زيستي)، به درون بسته بندي و کالاي غذايي درون آن، جلوگيري کند.


بسته بندي


در پايان بايد يادآور شويم که بر خلاف آن چه عموم مردم و شايد برخي از توليد کننده ها مي پندارند، فرآيند چاپ و بسته بندي مواد غذايي، از جمله فرآيند هاي حساس، مخاطره آميز و البته پر هزينه و پر چالش است که هر گونه سهل انگاري، کوتاهي و بي توجهي در انجام آن، هزينه و ضرر هاي زيادي را در ابتدا متوجه توليد کننده و سپس جامعه خواهد کرد. گرچه ارزش دادن به اين مهم، سبب افزايش اعتبار کالا نزد مشتري و به دنبال آن حمايت مشتري از کالا و توليد کننده خواهد شد.


براي دانلود فايل مقاله ي «بسته بندي مواد غذايي و خوراکي»، بر لينک زير کليک کنيد.


فايل مقاله ي «بسته بندي مواد غذايي و خوراکي»


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ آموزشی دینی عربی قرآن متوسطه اول پیکتوتکست وب سایت باران دکتر حامد زنگنه اموزشی فروشگاه ارس فوم فروش فایل آموزش کار با دستگاه نانو گلس