در مقاله هاي گذشته عنوان کرديم که برنج، از جمله دانه هاي غذايي پر مصرف و محبوب در سراسر جهان است و همين سبب شده تا فرآورده و خوراکي هاي مختلفي هم چون شير برنج، شيره برنج، سرکه برنج و مورد هايي از اين دست، ساخته و به مصرف کننده ها عرضه شود.


اغلب ايراني ها، به دليل محبوبيت فراوان برنج، توليد برنج و البته روش هاي آشپزي متنوع، بر اين تصور هستند که ديگر کشور هاي جهان، تصور و برداشت متنوع و نوآورانه اي نسبت به پخت غذا هاي مختلف با برنج ندارند. با اين حال، در اين مقاله به اين مهم پي مي بريم که ديگر کشور ها نيز هم چون ايران، دستور پخت، مصرف و روش هاي مختلفي براي پخت برنج دارند که هر يک ويژه، در نوع خود ارزشمند و بحث بر انگيز است. گذشته از اين، مطلب هاي ياد شده در اين مقاله مي توانند اندکي مخاطب را از يک نواختي غذا هاي برنجي رها و با ذائقه و متد هاي ديگري در پخت برنج آشنا کنند.


به همين دليل، در اين مقاله نگارنده سعي دارد به طور تخصصي به بحث غذا هاي برنجي در جهان بپردازد. تنوع غذا هاي برنجي و نحوه ي پخت آن ها در سراسر جهان، محور هاي اين يادداشت خواهند بود.


غذاهاي برنجي


افغانستان، کابلي پلو


افزون بر زبان، فرهنگ و تاريخ مشترک، کشور ايران و افعانستان، در زمينه ي غذايي نيز اشتراک هاي زيادي با هم دارند. هم چون ايران، مردم افغانستان هم علاقه ي شديدي به برنج نشان مي دهند و برنج، غذا و وعده اي اصلي براي آن ها به شمار مي رود.


کابلي پلو از جمله غذا هاي محبوب و لذيذ افغانستان است که از برنج تهيه و بيشتر در مراسم هاي ويژه ميل ازدواج، عقد، جشن و مناسبت ها سرو مي شود.


کابلي پلو را در بياني مختصر مي توان ترکيبي از برنج سفيد، با گوشت و آبگوشت دانست. کشمش، خلال هويج سرخ شده و پسته نيز براي تزئين و پوشش روي کابلي پلو به کار مي روند. با اندکي چشم پوشي و يکسان نگري، شايد بتوان اين غذا را همان چلو گوشت ايراني ها دانست. با اين حال، سس، تزئين و ديگر مورد هايي که در اين غذا به کار مي روند، اثر زيادي بر طعم آن دارند و همين سبب مي شود تا تجربه اي متفاوت نسبت به چلو گوشت ايراني را براي مصرف کننده رقم بزند.


غذاي برنجي


کانادا، برنج وحشي


اگر به ياد داشته باشيد، پيش از اين در يکي ديگر از مقاله ها، نگارنده به برنج وحشي پرداخته بود. برنج کانادايي و برنج سرخ پوستي، از ديگر نام هايي هستند که براي اين برنج به کار مي روند. با اين حال بد نيست بدانيد که اين ماده ي غذايي، تنها به دليل ظاهرش برنج ناميده مي شود.


برنج وحشي، از گياهي به نام زيزانيا فرآوري مي شود. همان گونه که از نامش پيداست، اين برنج نسبت به برنج سفيد سخت تر و البته زمان پخت آن نيز طولاني تر است. کانادا از جمله کشور هايي است که اين برنج در آن از جايگاه و اهميت ويژه اي برخوردار است و بي دليل نيست که آن را برنج کانادايي نيز مي نامند.


برنج وحشي در کانادا، به طور معمول با سبزيجات، مواد مغذي، غلات و حبوبات مصرف مي شود. در واقع بر خلاف کشور هايي مثل ايران و افعانستان، که برنج ماده ي اصلي غذا است، در کانادا، برنج وحشي خود گونه اي ميان ديگر گونه هاي غذايي به شمار مي رود که در يک وعده صرف مي شوند.


غذاي برنجي


غنا، برنج جولوف


برنج جولوف از معروف ترين و محبوب ترين غذا هايي است که در کشور غنا سرو مي شود. اين غذا ترکيبي از برنج، گوجه، رب گوجه فرنگي، پياز، نمک و ادويه هاي مختلف است و همين سبب شده تا به ميزان زيادي شبيه استانولي خودمان شود.


طرز پخت برنج جولوف، همانند آبگوشت است. در اين روش همه ي ماده هاي مختلف را درون قابلمه مي ريزند و مي گذارند تا پخته شود. گوشت قرمز و تن ماهي از ديگر ماده هاي خوراکي هستند که در کنار اين برنج سرو مي شوند.


برنج


در اين مقاله به کشور هاي افغانستان، کانادا و غنا پرداختيم. در مقاله ي بعدي، غذا هاي برنجي را در کشور هاي چين، ژاپن، ايتاليا، مکزيک و هند بررسي مي کنيم. پس اگر تمايل به آشنايي با اين دست از غذا ها داريد، با نگارنده همراه شويد.


براي دانلود فايل مقاله ي «انواع غذا هاي برنجي در جهان (1)»، بر لينک زير کليک کنيد.


فايل مقاله ي «انواع غذا هاي برنجي در جهان (1)»


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پرواز کن حتی بدون بال شورای دانش آموزی دبیرستان شبانه روزی هاجر گندمان توسعه چرخه سبز وبلاگ شورای دانش آموزی آموزشگاه شهید استکی دانلود مقاله و پایان نامه رایگان استانبول ... مطلب اختصاصی