سلفون استرچ، همان نايلون استرچ است که چون نازک تر و با حالت و ويژگي کشساني بيشتري ساخته و توليد مي شود، به آن سلفون استرچ مي گويند.


سلفون استرچ يا همان نايلون استرچ، کاربرد و استفاده ي زيادي در صنعت بسته بندي، به ويژه بسته بندي مواد غذايي (بسته بندي مرغ، بسته بندي گوشت، بسته بندي ماهي و ديگر فرآورده هاي گوشتي و غذايي)، دارد.


نظر به اهميت سلفون و نايلون استرچ در بسته بندي مواد غذايي و و البته اهميت بسته بندي مواد غذايي در سلامت و بهداشت جامعه، نگارنده بر آن شد تا فضايي از اين مقاله را به بحث پيرامون سلفون و نايلون استرچ و جايگاه آن در صنعت بسته بندي مواد غذايي، در نظر بگيرد.


سلفون


سلفون استرچ، نايلون استرچ و روکش هاي پلاستيکي چه هستند؟


سلفون و نايلون استرچ


سلفون و نايلون استرچ از جمله ي پر کاربرد ترين روکش و کاور هاي پلاستيکي هستند که در صنعت هاي غذايي به کار مي روند. از ميان گروه روکش هاي پلاستيکي، نايلون و سلفون استرچ، بيش از ديگر مواد کاور و بسته بندي هاي پلاستيکي، کاربرد دارند.


اين جنس از سلفون و نايلون، استفاده ي زيادي در بسته بندي مواد غذايي دارد و دامنه ي اين کاربرد، نه تنها به کارخانه هاي توليد و فرآوري مواد غذايي محدود نمي شود، که مورد هايي چون استفاده در فروشگاه هاي عرضه ي مواد غذايي، رستوران ها، ساندويچ فروشي ها، خوراک پزي و البته آشپزخانه هاي خانگي را نيز در بر مي گيرد.


سلفون


حال شايد اين پرسش مطرح شود که نايلون و سلفون استرچ چرا به اين ميزان در صنعت هاي غذايي به ويژه بسته بندي مواد غذايي کاربرد دارند؟


با وجود کارکرد گسترده ي مشتق هاي پلاستيکي به ويژه نايلون و سلفون در صنعت بسته بندي مواد غذايي، با اين حال به دليل جنس اين مواد، هرچه کم تر از آن ها استفاده شود، بهتر است. از سويي، اگر گونه هاي مختلف بسته بندي که مناسب بسته بندي مواد غذايي هستند را در نظر آوريم، در مي يابيم که از ميان آن ها، نايلون و سلفون مناسب ترين گزينه ها هستند. پس چاره اي نيست، جز استفاده از نايلون و سلفون، البته به ميزان محدود. نايلون و سلفون استرچ، به دليل ويژگي کشساني که دارند، به راحتي کشيده مي شوند و همين سبب مي شود تا وزن کم تري از نايلون و سلفون براي بسته بندي و روکش کردن ماده ي غذايي نياز باشد.


سلفون


از ديگر ويژگي هاي سلفون و نايلون استرچ، مي توانيم به وزن کم و عدم نفوذ اکسيژن به داخل بسته بندي اشاره کنيم. گرچه سلفون و نايلون استرچ نسبت به ديگر سازه هاي پلاستيکي بسته بندي سالم و بهداشتي تر هستند، اما به دليل پلاستيکي بودن آن ها، هرچه کم تر از آن ها استفاده شود، بهتر است و اين مورد تنها به واسطه ي وزن کم سلفون و نايلون استرچ محقق مي شود.


به عبارتي ديگر: سلفون و نايلون استرچ، بهينه و سالم ترين گونه ي بسته بندي هستند که نه تنها تمام ويژگي ها براي يک بسته بندي مناسب (عدم نفوذ اکسيژن، عدم نفوذ رطوبت، فرم پذير بودن و انعطاف پذيري) را دارا هستند، که به دليل وزن کم و پوشش دادن کامل مواد غذايي، به راه کار نخست براي بسته بندي مواد غذايي تبديل شده اند. همان گونه که مي دانيد, رطوبت و البته بروز و نفوذ اکسيژن, از جمله عامل هاي فاسد کننده ي ماده هاي غذايي هستند. سلفون و نايلون هاي استرچ به دليل جلوگيري از نفوذ رطوبت و اکسيژن, سبب مي شوند تا فرآورده هاي گوشتي در فضاي منجمد تازگي و طراوت خود را حفظ کنند. پس جاي تعجبي ندارد که مي بينيم با شدت گرفتن روند صنعتي شدن جامعه, بيش از پيش غذا هاي فرآوري شده و منجمد را با روکش هاي نايلون و سلفون و در بسته بندي هاي سلفوني مي يابيم.


سلفون


با اين حال تنها بسته بندي و استفاده از نايلون و سلفون استرچ کافي نيست. به زباني ديگر, سلفون و نايلون نيز مي توانند خود عامل فساد و تباهي ماده و فرآورده هاي غذايي باشند.


اگر سلفون و نايلون به کار رفته در بسته بندي مواد غذايي از ماده هاي اوليه ي تازه و نو تهيه نشده باشد، همين عامل خود مي تواند سبب سنگين شدن روکش سلفون و نايلون و البته کاهش کيفيت آن شود که پيامدش را در فاسد شدن مواد غذايي و آلوده شدن آن ها نشان مي دهد.


پس پيش از خريد سلفون و نايلون، اطمينان حاصل کنيد که سلفون و نايلون خريداري شده از مواد نو و تازه تهيه شده باشد.


براي دانلود فايل مقاله ي «سلفون استرچ چيست و از سلفون استرچ چه مي دانيم؟»، بر لينک زير کليک کنيد.


فايل مقاله ي «سلفون استرچ چيست و از سلفون استرچ چه مي دانيم؟».


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دفتر آگهی 178 | 88433820 دستگاه جوجه کشی تولیدی کفش ، آقای کفش عابس باربري ، اتوبار شمال بار در سراسر تهران کورد پاتوق|بانه چت|سردشت چت|مهاباد چت Anne Got Rebelion مهشید زهره‌بندیان Andrea