همان گونه که در مقاله ي پيشين وعده داديم، بنا داريم تا در اين مقاله به تحليل و بررسي چرايي استفاده از کاغذ کرافت نسبت به نايلون و نايلکس بپردازيم. با اين حال براي يادآوري و آماده کردن مخاطب و خواننده با مطلب هاي اين مقاله، بيش از پرداختن به موضوع اصلي، نگاه و مروري بر مطلب هاي مقاله ي پيشين خواهيم داشت.
در يادداشت قبلي از نگارنده، به خاطر داريم که نايلون و نايلکس به دليل ماندگاري بالا، مقاومت در برابر رطوبت، پارگي و سهولت حمل و نقل، به گزينه ي اول و مهم توليد کننده و البته مصرف کننده تبديل شده اند.
از سويي ديگر، دانستيم که کاغذ کرافت به دليل محدود بودن منبع و ماده ي اوليه ي توليد (درخت و چوب)، هزينه بر بودن فرآوري و عدم مقاومت در برابر نم، پارگي و خطر هاي حمل و نقل، چندان نتوانسته در صنعت بسته بندي جايگاه خوبي پيدا کند.
در پايان ياد آور شديم که با وجود قيمت ارزان، مقاومت و سادگي در مصرف و استفاده از نايلون و نايلکس، به دليل ماده ي اوليه و شيوه ي ساخت و توليد نايلون و نايلکس، اين گونه ي بسته بندي چندان براي طبيعت و البته سلامت جامعه مفيد نيست و بهتر است که شيوه هاي ديگر هم چون کاغذ کرافت و نمونه هاي مشابه، جايگزين اين روش و ابزار بسته بندي بشوند.
در ادامه ي مطلب و يادداشت گذشته، اشاره اي به فايده هاي کاغذ کرافت براي جامعه داشتيم و گفتيم که در مقاله ي آتي به اين مهم خواهيم پرداخت. آن چه در اين مقاله خواهيد يافت، تحليلي بر اين موضوع خواهد بود.
چرا کاغذ هاي کرافت از کيسه هاي نايلون و نايلکس بهتر هستند؟
در ادامه به شرح و بررسي دليل و عامل هاي موثري که سبب شده اند تا کاغذ کرافت بيش از کيسه هاي نايلون و نايلکس براي طبيعت و جامعه مفيد باشند، مي پردازيم.
بازيافت: کيسه هاي نايلون و نايلکس، به دليل استفاده از ماده هاي شيميايي و پلاستيک و فرآورده هاي نفتي، نه تنها براي مصرف جامعه و انسان مضر و خطرناک هستند، که بازيافت آن ها نيز فرآيندي زمان بر، پر هزينه و مضر است که سلامت جامعه و مهم تر از همه طبيعت را تهديد مي کند.
اين در حالي است که کاغذ کرافت از فرآيند بازيافت ساده تري برخوردار است و مي توان به سرعت آن را به چرخه ي توليد دوباره باز گرداند. کاغذ هاي کرافت در مسير بازيافت به خمير تبديل مي شوند و مي توانند براي فرآوري ديگر سازه هاي کاغذي، به کار گرفته شوند.
نگه داري جنس و ماده هاي غذايي: همه مي دانيم که استفاده از ماده هاي شيميايي، پلاستيک و مشتق هاي نفتي، نه تنها براي بازيافت، که براي مصرف نيز مضر است و سبب مي شود تا ماده اي که درون ظرف پلاستيکي قرار مي گيرد، از ناحيه ي اين مشتق ها دچار آسيب شود. براي نمونه مي توانيم به استفاده از ماده هاي غذايي در کيسه هاي نايلون و نايلکس اشاره کنيم. قرار دادن نان در کيسه هاي نايلون از جمله مورد هايي است که با انتقال گرما به نايلون، بر روي آن اثر مي گذارد و بخشي از ماده هاي مضر نايلون را به نان نيز منتقل مي کند. همين موضوع براي ديگر ماده هاي غذايي نيز صحت دارد. ماهي، سبزيجات و ميوه نيز (به ميزاني کم تر)، در معرض اين آسيب و زيان قرار دارند.
با اين حال کاغذ کرافت شرايط مساعد و مناسبي را براي نگه داري و حمل و نقل نان و ديگر ماده هاي غذايي فراهم مي کند و همين سبب حفظ سلامتي و ايمني افراد و جامعه مي گردد.
در نهايت لازم است يادآوري کنيم که به دليل وارداتي بودن تکنيک و فن ساخت کاغذ کرافت و البته گران بودن مواد اوليه ي آن نسبت به پلاستيک (نايلون و نايلکس)، اين گونه ي بسته بندي چندان مورد توجه قرار نگرفته است. نگارنده اميد دارد تا در آينده و با گسترش تکنيک، منبع هاي مالي و حمايت دولت، شاهد پيشرفت و رشد اين تکنيک بسته بندي در کشور مان باشيم.
براي دانلود فايل مقاله ي «کاغذ کرافت يا نايلون و نايلکس؟ کدام براي طبيعت مناسب تر است؟»، بر لينک زير کليک کنيد.
فايل مقاله ي «کاغذ کرافت يا نايلون و نايلکس؟ کدام براي طبيعت مناسب تر است؟».
درباره این سایت